Saját Gyártás

Saját termék. Saját konyha.

A champion petfoods-nál több mint negyed évszázada gyártjuk az általunk kifejlesztett díjnyertes kutya-és macskaeledeleinket.

Erős érzelmi szál köt minket a márkához, az összes ORIJEN terméket a saját gyárunkban készítjük, az alapanyag-előállítás és a gyártás minden folyamatát mi ellenőrizzük -a halak kifogásától és a haszonállatok megfelelő tartásától kezdve, a húsok gyárba szállításán és feldolgozásán keresztül, a minden részletre kiterjedő minőségellenőrzésig és a csomagolásig.

Mi vagyunk az ORIJEN eledelek kifejlesztője és gyártója is egyben. Saját gyárunkban alkotjuk meg a saját termékeinket, ezért a vásárlók 100 százalékban tisztában vannak azzal, hogy honnan származik a kedvencük tápláléka.

Mi nem gyártunk más cégeknek, és nem is gyártatunk más cégekkel kisállateledeleket. Másképpen el sem tudnánk képzelni. Szerintünk Ön sem!

Valódi gyártó? Vagy marketingvállalat?

A vásárlók gyakran nem is tudják, hogy számos márka egy marketingvállalat tulajdonában van, amelynek nincs saját gyára.

Az ilyen típusú cégeknek kizárólag értékesítési koncepciójuk van, és nem rendelkeznek gyártási kapacitással; nem ők vásárolják meg az alapanyagokat, nem végeznek kutatást és termékfejlesztést, és nem is készítenek állateledeleket. Ellenben van kidolgozott marketingstratégiájuk.

Az általuk menedzselt termékeket az ún. szerződéses gyártók állítják elő. Számos állateledelgyár erre a tevékenységre szakosodott, kizárólag ’saját márkás” (private label) termékeket gyárt a megbízói számára, a gyártókapacitásán csak bérmunkát végez, nincsen saját terméke, és nem is foglalkozik kereskedelmi tevékenységgel

Őszinte meggyőződésünk, hogy ezzel a módszerrel nem lehet felelősségteljesen a legjobb minőségű kutya-és macskaeledelt előállítani!

Ki gyártotta az ön által megvásárolt terméket?

Nem mindig egyértelmű, hogy egy marketingvállalattal vagy egy valódi gyártóval van dolgunk.

Hiszen egyik márka sem hirdeti harsányan azt, hogy nem foglalkozik gyártással, ezért a vásárló kizárólag a csomagoláson található információkból tudja megállapítani azt, hogy a termék bérgyártott vagy sem.

Ha a zsákon az olvasható, hogy „gyártva xy részére” (made for /produced for) vagy „xy engedélyével forgalmazva” (distributed under licence by), akkor a terméket egy marketingvállalat készítette a csomagoláson gyártóként feltüntetett céggel; a száraztápot a márkatulajdonos csak forgalmazza és a marketinggel kapcsolatos feladatot végzi, a gyártást pedig kiszervezte egy külsős cégnek.

Ha csomagoláson az olvasható, hogy a „xy gyártotta” (made by /produced by), akkor a márkatulajdonos és a gyártó is egy vállalkozás.

 

Forrás: ACANA Magyarország