Egyéb

Friss, helyi alapanyagok

Kiváló alapanyagok. megbízható beszállítók

A Nyugat-Kanada dombságain elterülő farmok, a termékeny préri és a hideg, tiszta vizeink a forrásai mind a termékfejlesztési ötleteinknek és a friss, helyi alapanyagainknak.

Más állateledelgyártóktól eltérően, a páratlanul sokféle, valóban friss alapanyagaink tükrözik a természetes étrendet, és ellátják a szervezetet az összes tápanyaggal a legfrissebb és természetes formában.

A szabadon tartott baromfiktól, a mélyalmos tojáson, a rancson tenyésztett állatokon és a vadon fogott halakon keresztül a napon érlelt gyümölcsökig és zöldségekig, a friss alapanyagainkat a környező gazdák állították elő, emberi fogyasztásra alkalmasak, és naponta frissen érkeznek a konyhánkba tartósítószer-mentesen. A friss alapanyagokban található tápanyagok nem sérülnek a feldolgozás előtt, ezért megőrzik természetes tulajdonságaikat.

A legmodernebb, friss alapanyagokat feldolgozni képes technológiával felszerelt NorthStar™ konyhánk Alberta tartományban, egy dinamikus mezőgazdasági közösség központjában helyezkedik el. A környéken élő, különféle élelmiszerek termelésére specializált farmerek az állandó partnereink, akik folyamatosan ellátnak minket friss alapanyagokkal.

Mi a különbség ?

Amit számos kisállateledel-gyártó frissnek nevez, azok valójában nem emberi fogyasztásra alkalmas állati alapanyagok: 25 kg-os tömbökbe vannak lefagyasztva a könnyebb szállítás és tárolás miatt; a felhasználás előtt számtalanszor kiolvadnak, majd újra lefagyasztják a hústömböket; gyakran több hónap telik el a feldolgozás előtt.

Azonban van egy rosszabb változat is: néhány észak-amerikai gyártó egy egység szárított, állati eredetű alapanyagokhoz ad 4 egység vizet, és az így alkotott ’húsiszapot’ tünteti fel a csomagoláson ’friss vagy nyers’ összetevőnek.

Nem csoda, ha nagy a zűrzavar az alapanyagok jelzőivel kapcsolatban!

Friss és nyers az Acana esetében

Az alapanyagok lazább meghatározása jellemző az iparágra, ezért mi hiszünk abban, hogy fontos egyértelműen beszélni az alapanyagainkról vásárlóink előtt. Amikor azt mondjuk, hogy friss, akkor az valóban friss. Az alábbiakban definiáljuk pontosan a friss és a nyers jelzőt:

FRISS: a friss alapanyagaink megfelelnek az AAFCO* előírásainak: A HŰTÉS AZ EGYETLEN TARTÓSÍTÁSI MÓDSZER.

NYERS: az AAFCO lehetőséget biztosít a ’nyers’ jelző több meghatározására, mi kizárólag a következőt használjuk: A NYERS ALAPANYAGAINKAT CSAK A FAGYASZTÁS KÜLÖNBÖZTETI MEG A FRISSEKTŐL.

* Association of American Feed Control Officials (Amerikai Takarmány-ellenőrzési Hivatalok Szövetsége), haszon -és kisállatok takarmányozásával kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Előírásait, szabványait, meghatározásait figyelembe veszik az USA szabályozó hatóságai. Gyakorlatilag az Észak-Amerikában gyártott kutyaeledeleknek a hivatal által kiadott előírásoknak kell megfelelnie.

Kiváló alapanyagok. megbízható beszállítók.

 

Heritage vörös húsok

Megbízható tenyésztőink a környező rancsokon tenyésztik a vörös húst adó állatokat Kanada termékeny szívében

Szabadon tartott baromfik és mélyalmos tojás

A Cobb csirkét, a pulykát szabadon tenyésztik a környező farmokon, az egész tojást hagyományos módszerrel termelik a beszállítóink. A baromfihúsok és a tojás emberi fogyasztásra alkalmasak és naponta frissen érkeznek a konyhánkba, megőrizve az értékes fehérjék és zsírok biológiai értékét.

Vadon és fenntarthatóan fogott halak

A hering, a lepényhal, a sziklahal, a szardínia és a lazac a Csendes-óceánból, a süllő, a sárga sügér és a csuka az északi, hideg tavakból származik. A halhúsok jégre rakva, naponta frissen érkeznek, olyan hidegen, mint az élőhelyük vizének hőmérséklete.

Egész gyümölcsök és zöldségek

A Bartlett körtétől a pézsmatökig, az ACANA friss zöldségekből és gyümölcsökből készül, melyeket Kanada termékeny farmjain és kertészeteiben termesztettek.

Környéken termesztett gyógynövények

Brit Columbia és Saskatchewan tartomány egyes részei hagyományos gyógynövénytermő területek. Az ACANA termékekben található gyógynövények kizárólag Észak-Amerikából származnak. Frissen vagy napon finoman szárított formában érkeznek a konyhánkba.

Forrás: ACANA Magyarország