Egyéb

PLATINUM kutyatápok TÜV Rheinland tanúsítvánnyal

A PLATINUM kutyatáp világszerte az első márka, amely a friss hús felhasználására vonatkozóan elnyerte a TÜV Rheinland tanúsítványát.

A TÜV Rheinland ezzel igazolja, hogy a PLATINUM kutyatápok sok friss hús felhasználásával készülnek.
A feltétel teljesítéséhez a termékeknek legalább 50 százalék friss húst kell tartalmazniuk – a PLATINUM jóval meg is haladja ezt az előírt mértéket.
Azonban a TÜV Rheinland nem csak egy feltétel teljesítését tanúsítja – a PLATINUM kutyatáp termékek a TÜV Rheinland szerint több szempontból is megfelelnek a tanúsításhoz szükséges kritériumoknak.
A független vizsgáló szervezet az alábbi pontokban ítélte meg a „TÜV Rheinland tanúsítvánnyal“ jelölést:

  1. magas frisshús-tartalom,
  2. a PLATINUM csomagolásokon feltüntetett deklaráció helyessége, amelyet labortesztekkel is igazoltak és
  3. a PLATINUM kutyatáp termékek káros anyagokra, például nehézfémekre vonatkozó tesztelése.

A „TÜV Rheinland tanúsítvánnyal“ jelölés ezentúl érvényes a teljes kutyatáp termékcsaládra – a PLATINUM Adult és Puppy száraztápoktól kezdve, a PLATINUM MENU nedvestápokon át, egészen a Fit-Sticks és Click-Bits jutalomfalatokig.

 

A TÜV Rheinland vizsgálati feltételei jóval szigorúbbak a törvény által előírt követelményeknél. A tanúsítandó termékek esetében mikrobiológiai és kémiai elemzések során, valamint a tápanyagok vizsgálatával ellenőrzik, hogy megfelelnek-e a takarmányjogi szabályoknak, a törvényi előírásoknak, valamint a csomagoláson feltüntetett adatoknak. Az így kapott eredményeket a TÜV független vizsgálói a későbbiekben is felügyelik a rendszeres ellenőrzések és elemzések során. A gyártó létesítményben évente végzett auditok szintén a tanúsítás részét képezik.
A PLATINUM számára ez a jelölés azon törekvésünk igazolása, hogy termékeinket egyértelműen és átláthatóan deklaráljuk, valamint hogy a kutyák számára a fajtának megfelelő táplálékot biztosítsunk, amelynek alapja és fő összetevője a sok friss hús.
Tekintse meg Ön is az összetevők deklarációját, és győződjön meg a PLATINUM kutyatápok magas minőségéről, valamint a különlegesen nagy frisshús-tartalomról.

A TÜV Rheinland bemutatása:

A TÜV Rheinland a világ egyik vezető műszaki szolgáltató konszernje, amely 1872-ben történt alapítása óta regionális vizsgáló szervezetből nemzetközi szinten vezető vizsgálati szolgáltatóvá fejlődött. A vállalat ma a világ 69 országában működtet saját szervezetet: a minőség és biztonság záloga az egyre újabb piacokon megjelenő egyre újabb technológiák között.
A TÜV Rheinland semleges, független félként termékeket, berendezéseket, folyamatokat és irányítási rendszereket, valamint szolgáltatásokat vizsgál, nyomon követ, fejleszt, támogat és tanúsít a törvényi előírások, valamint további vonatkozó irányelvek és szabványok alapján.

 

Forrás: PLATINUM Magyarország Kft